Yoga

På VAVIVAGÅRDEN har vi ofta inslag av yoga på våra retreater. Det kan vara skönt att börja dagen med att sätta igång kroppen på ett mjukt och inkännande sätt. Vår yoga är anpassad för att så många som möjligt av våra gäster ska kunna delta.

Yoga för män

Varannan söndag kl 17-18.30 leder Johan Sundberg ”Yoga för män” här på Vavivagården!
Med hjälp av Yoga kan du få en rörligare kropp, minska stelhet och värk, öva upp din styrka, smidighet och uthållighet. Om du är yngre eller äldre, vältränad eller otränad, lätt eller tung spelar ingen roll. Övningarna anpassas efter din förmåga och rörlighet och kan utföras på olika sätt för att passa alla. Intresserad?
Läs mer om Johan och klicka dig vidare till aktuella datum.Aktuell kurs

Johan är diplomerad yogalärare med fokus på Hata-, Yin- och Mindfulnessyoga. Johan egna ord om yoga: Yoga för mig är inre ro och frid, där det själsliga fokuset samspelar med det kroppsliga. I yogan nämns ofta begreppen Sukha, Stihra Asana, dvs en yoga position ska vara stadig men ändå otvungen, lätt och bekväm. När du förstår hur din position ska vara så blir den just det – stadig och ändå otvungen, och det är då det kan hända, att kropp, själ och ande blir ett.

Det spelar ingen roll hur stressad eller speedad du är innan… efter ett yogapass blir ditt fokus och dina perspektiv bredare. Du får andra insikter, din omgivning ser plötsligt annorlunda ut eftersom ditt tempo saktat ner och din medvetenhet om nuet ökat. Och när själen är i frid får din inre och yttre skönhet möjlighet att börja blomma ut och komma till sin rätt.


Till toppen