Är du nyfiken på yoga?

Yin-Yoga för stela män

Välkommen till Yinyoga för stela män! Ingen vana krävs, bara en nyfikenhet och vilja att prova något nytt.

Johan är diplomerad yogalärare från Axelsons Institut i Stockholm med fokus på Hata-, Yin- och Restorative yoga, och har lett Yinyogakurser för män sedan 2015.

Yinyogan utövas liggande, sittande eller på alla fyra, aldrig stående. Den har sin grund i en kombination av klassisk indisk yoga och den traditionella kinesiska medicinens syn på människokroppen. Yinyoga är en mycket lugn och meditativ form av yoga som hjälper dig att bli mer rörlig i dina leder och som ökar din smidighet genom att du i de olika positionerna arbetar med att försiktigt tänja på den bindväv som omger alla muskler, senor, organ mm. Du får en rörligare kropp, minskad stelhet och värk, du övar också upp din styrka och uthållighet. Yinyoga är en yogaform som passar såväl vana yogautövare som dig som är nybörjare – yngre eller äldre spelar ingen roll, inte heller om du är vältränad eller otränad, lätt eller tung. Övningarna anpassas helt efter din förmåga och rörlighet och kan utföras på olika sätt för att passa alla.

Det spelar ingen roll hur stressad eller speedad du är innan… efter ett yogapass blir ditt fokus och dina perspektiv bredare. Du får nya insikter och din omgivning kan plötsligt se annorlunda ut, eftersom ditt tempo saktat ner och din medvetenhet om dig själv och nuet ökat.Och när själen är i frid får din inre och yttre skönhet möjlighet att börja blomma ut och komma till sin rätt.

Och som någon så klokt sa om yogan en gång: ”Jag yogar för att jag vill kunna böja på ryggen och knyta mina skor utan att behöva sitta ner!”

Intresserad? Välkommen!