Möt Johan

På Vavivagården är det Johan Sundberg som håller i yogapassen. Johan är diplomerad yogalärare med fokus på Hata-, Yin-, Mindfulness – och Restorativ yoga. Hans egna ord om yoga: Yoga för mig är inre ro och frid, där det själsliga fokuset samspelar med det kroppsliga.

Jag är en riktig ”lantis”. Trots att jag vuxit upp, bott och arbetat i storstad – i Sverige såväl som utomlands – under många år, har jag närt en ständig längtan till livet på landet. Och där är jag nu, drömmen har blivit verklighet. Och inte bara den, utan också min och Christinas gemensamma dröm har förverkligats – att på vår vackra Vavivagården kunna ge människor möjlighet att komma närmare sig själva, anta utmaningar för växande, hitta nya livsvägar och sinnesfrid.

För mig är värnandet om naturen en viktig utgångspunkt. Jag känner stor ödmjukhet inför moder jord som är grunden för allas vår överlevnad. Därför är trädgårdsodling en av mina många passioner, målet att försöka odla så mycket som möjligt av grönsaker för såväl för vår egen del som för våra kursdeltagare. Och det handlar om att lyckas och misslyckas, att lära mig vilka som är de rätta vägarna för att kunna få skörda av de frukter jorden ger.

En annan passion jag har är vegetarisk och vegansk matlagning som vi serverar på våra kurser och retreater. Jag skapar och söker aktivt efter inspirerande välsmakande recept som jag sätter min egen touch på. Jag bakar också olika sorters surdegs- och glutenfria bröd till kurserna.

Och så yoga och frigörande dans förstås!

I många år har jag bott i Afrika och där var dansen en självklar del i sättet att umgås. Som en del av min personliga utveckling har jag under en rad år även ägnat mig åt frigörande dans. Dansen verkar förlösande på en rad olika sätt och för mig ger den en stark känsla av frihet och livslust.